Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Gelukkig zijn moet je durven

9 maanden geleden

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat veel mensen elkaar het beste en heel veel geluk wensen voor het nieuwe jaar. Ook hebben veel mensen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, etc. Echter na een tijdje valt men al weer snel terug in het oude gedrag. Het lijkt allemaal niet zo gemakkelijk. Maar ach wat maakt het uit, je leeft maar één keer ;-)

Zodra het wat moeilijker of lastiger wordt, lijkt het dat veel mensen afhaken. Echter wanneer je graag wilt dat er iets verandert, zal je bereid moeten zijn om aan jezelf te werken want het gaat nu eenmaal allemaal niet vanzelf. De externe wereld is niet verantwoordelijk voor jouw gevoel van geluk, dat ben jij zelf, jouw innerlijke wereld. Wat kies jij? Wat ga jij doen om aan jouw geluk te werken? Hoe intrinsiek gemotiveerd ben jij om die veranderingen aan te brengen die jij graag zou willen? Onderstaande quote vind ik mooi bijdragen om daar over na te denken:

De vicieuze cirkel

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken,

blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht,

blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd,

blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan,

blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt

Wanneer je wilt veranderen, betekent dit vaak ook uit die zogenaamde comfortzone komen. Vandaar ook ‘gelukkig zijn moet je durven’ omdat het toch ook wel zo lekker veilig kan zijn daar in die zone. Maar het brengt het je niet verder als je iets graag anders wilt. Gelukkig zijn moet je durven is de titel van het boek en een kaartenset van Rosalinda Weel. In dit boek en met deze kaartenset wil de schrijver mensen motiveren meer vanuit het hart te gaan leven. Vanuit het hart leven is geluk. De kaartenset heb ik cadeau gekregen van mijn collega’s vitaalcoaches in Den Haag toen ik eind maart van dit jaar weer terug ging verhuizen van Den Haag naar Enschede.

Toeval bestaat niet toen ik een kaartje er uit pakte met de tekst "De comfortzone is veilig, maar er groeit niets". Mijn tijd in Den Haag was voor mij op meerdere gebieden uit mijn comfortzone. Het was een overweldigende tijd met de nodige stress en tranen, maar ik heb ook mooie mensen ontmoet en ik heb zoveel geleerd, ben zoveel gegroeid. Zonder die stap naar Den Haag te maken, was ik nu niet waar ik nu ben en daar ben ik ontzettend blij mee en dankbaar voor. Op welke manier durf jij gelukkig te zijn?