Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Boekweitpannenkoek met spinazie en makreel

11 maanden geleden

Lunchrecept

Ingrediënten:

Voor de pannenkoek: 50 gram boekweitmeel, 1 ei, peper en kurkuma, water

Beleggen met bladspinazie, makreelfilet, ui en augurk

Boekweit

Is een glutenvrij product vol met mineralen zoals magnesium en koper, bevat daarnaast eiwit en tryptofaan en zit boordevol vezels en antioxidanten. Het verbetert je cholesterol en brein en het vermindert ontstekingen (Bron: De Voedingswijzer van Juglen Zwaan).

Ei

Voedingsstoffen die in eieren zitten, zijn o.a. selenium en jodium, vitamine B12, A en D. Een ei verzadigt voor langere tijd door de eiwitten en de vetten die er in zitten waardoor je minder snel weer trek hebt in eten. Wanneer je wilt afvallen zijn eieren een geschikt voedingsproduct. Eieren zijn goed voor je cognitie, weefsels, herstel en immuunsysteem (Bron: De Voedingswijzer van Juglen Zwaan).

Spinazie

Eén van de meest voedzame groenten door hoeveelheid vitamine K, A en foliumzuur, magnesium, mangaan en ijzer. Verbetert ogen, immuunsysteem, hart- en bloedvaten, bloedstolling en lever. Vermindert ontstekingen en hoge bloeddruk (Bron: De Voedingswijzer van Juglen Zwaan).

Makreel

Rijk aan verzadigd vet en omega 3 en bevat veel jodium en vitamine D (Bron: De Voedingswijzer van Juglen Zwaan).

Ui

Zijn voedzaam door de vele actieve plantenstoffen en ondersteunt de lever. Verbetert hart- en bloedvaten, bloedsuikerspiegel en bloeddruk en vermindert ontstekingen (Bron: De Voedingswijzer van Juglen Zwaan).

Augurk

Bevat veel vitamine K. Vitamine K is belangrijk voor de botstofwisseling en goede bloedstolling en zorgt er voor dat calcium beter in de botten terecht komt (bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/148237-zijn-augurken-gezond.html).